D-vitamin

D-vitamin:

Nödvändigt för normalt kalcium– och fosforupptag och för normal bildning av benvävnad – och normal tillväxt.
Av betydelse för normal muskelstyrka.
Fosfor är nödvändigt för normal ämnesomsättning, cellutveckling, energi-
transport, kalciumtransport.
Kalcium är nödvändigt för utveckling och tillväxt, tänder och benvävnad,
muskelfunktion, nervfunktioner, normal hjärtrytm.

D-vitamin – D-vitaminbrist

D-vitaminbrist ger inga omedelbara symtom, men kan på längre sikt medverka till att olika sjukdomar utvecklas. Att D-vitamin som tillskott kan ha en positiv inverkan på olika sätt, ett konkret och påtagligt exempel kan Du läsa om på IdeCentrums hemsida när det gäller D-vitaminets inverkan på psoriasis.
D-vitamin – är viktigt för immunförsvaret
Ett starkt och bra fungerande immunförsvar ser till så att vi slipper väldigt mycket av de sjukdomar som betraktas närmast som normala i samhället idag – bland annat betraktas det som normalt att barn är förkylda 8-10 gånger per år.
Att D-vitamin har betydelse för mycket av kroppens funktionalitet kan Du läsa mer om i Vetenskap & Hälsa,  bland annat är det en av faktorerna för hur Ditt upptag av kalcium fungerar. (Brist på kalcium leder till exempel till benskörhet)

D-vitamin – D3-vitamin

Vår egen erfarenhet är att det D-vitamin som heter D3 är det som fungerar bäst för kroppen – den vi använder själva och har till försäljning är Holistic D-vitamin, Du hittar den i vår butik, tillsammans med ett antal andra bra, och av oss själva testade, produkter.

Du kan läsa mer om kroppens välbefinnande på fliken Den inre miljön – det finns all anledning att fundera på det här med kost och näring. Får vi, med de vanor vi har, i oss det vi behöver för att kroppen ska fungera optimalt.

Hur påverkas vår mat av dagens odlings- och uppfödningsmetoder?
Hur påverkas vår mat av hur den behandlas i efterföljande led?
Vad är näringsinnehållet i de färdigrätter vi köper?
Hur reagerar maten när den blir uppvärmd i mikrovågsugn?

Detta är frågor som debatteras på IdeCentrum och i Ungdomshuset, dessutom är kost- och näringsfrågor något som till exempel ABA Assistans – personlig assistans har med som en punkt i sin verksamhet.

D-vitamin Cellfood torkade bär och andra produkter som stärker kroppens egna funktioner